Zit je er al een tijd aan te denken om een cavia te kopen? Wij raden aan om niet te twijfelen maar dit gewoon te doen. Cavia’s zijn echt geweldige dieren. Ik zou mij geen leven kunnen voorstellen zonder een cavia. Hou er wel rekening mee als ze uit haar nest gaan dat ze worden overspoeld met vreemde geluiden en geuren .

Je kan stress je cavia ‘s te verlichten door het volgen van een paar eenvoudige stappen .

  •     Het maken van een kooi met de juiste accessoires en eten.
  •     Gebruik hetzelfde soort voer en strooisel dat ze gewend zijn en langzaam introduceren van nieuwe producten. Zorg ervoor dat papieren beddengoed , geen ceder of grenen houtkrullen gebruiken .
  •     Bedek de kooi met een lichte doek voor de eerste dag of twee , zodat je cavia naar haar nieuwe thuis verkennen met meer privacy en minder afleiding .

 

  •     Haast je niet om je nieuwe cavia te behandelen; geef haar een dag of twee te wennen aan haar nieuwe thuis voordat je begint aaien haar of haar op te pakken .
  •     Ontmoedigen vrienden en bezoekers van de behandeling van uw nieuwe cavia tijdens deze periode van aanpassing .

Zodra uw cavia comfortabel is en ontspannen in haar nieuwe huis , ben je klaar om je relatie naar het volgende niveau door de invoering van haar naar voorzichtige behandeling

Cavia’s zijn sociale dieren die het gezelschap van andere cavia’s hunkeren . Toch, als je een nieuwe cavia hebt opgedaan als een metgezel voor een ander, moet je niet laten kennismaken meteen.

Introducties moeten geleidelijk om de varkens te leren geur elkaars weten te zijn . De invoering van hen te snel kan leiden tot gevechten en afwijzing .