Je hebt veel verschillende soorten cavia’s. Zo heb je dus ook veel verschillende soorten rassen van de cavia. Elk ras heeft weer zijn eigen kenmerken. Hierdoor krijg je dus allemaal verschillende cavia rassen.

Er zijn maar liefst 16 rassen van Cavia’s in de wereld . Het meest gezien in de Singapore is de Amerikaanse korte vacht / Smooth Coat, Abessijn , Peruaanse , Sheltie , Rex , Coronet , Sheba Mini Yak en de haarloze ras die ook bekend staat als Skinny Pigs .

Amerikaanse korte vacht

Amerikaanse korte vacht cavia bont zijn de kortste van alle rassen behalve de Skinny Pig . Ze zullen niet lang groeien en zal gewoon blijven dat de lengte of velen net iets langer . Deze cavia de minste verzorging als de vacht is kort dus geen kapsel nodig . Echter, als een huisdier , dan nog moet worden gevoed en verzorgd als elke andere rassen .
Abessijn Coat

Abessijn cavia’s hebben diepe , lange rozetten over het hele lichaam , rozetten zijn wervelingen van bont dat gelijkmatig groeien van een bepaald punt op de dieren vacht , waardoor het lijkt getuft en pluizig . U denkt misschien dat deze rozetten zijn willekeurig en elke cavia is uniek , maar in werkelijkheid elk Abessijn heeft acht tot tien rozetten . Ze komen in een grote verscheidenheid van kleuren . Zij kunnen tot 5 of meer soorten van verschillende kleur op hun vacht .
Populaire cavia Rassen Himalayan :
Himalaya :

Wanneer de Himalaya eerste is geboren , is stevig wit voor de eerste paar weken na de geboorte . De oren, gezicht , poten en voeten groeien donkerder met de leeftijd. Coat Himalaya ‘ donkerder , afhankelijk van de temperatuur . Als een Cavia woont in een huis waar de temperatuur kouder wordt bewaard zal hebben donkerder punten . Als het wordt bewaard in een huis waar de temperatuur warmer de punten zullen lichter zijn en misschien zelfs een medium bruin. De donkerste gebieden moeten het gezicht , poten , en de voeten zijn. Himalaya moeten donker rode ogen .

Peruaanse

De Peruaanse is de stamvader van alle moderne langharige rassen , zijnde een cavia met haar dat lang continu groeit over heel zijn lichaam , soms tot een overmaat van 20 inch (ca. 50 cm ) . Peruanen van showstandaard moeten twee rozetten aan weerszijden van de romp , die de gewenste hoogte en dichtheid creëert hebben . De Peruaanse vacht is glad en recht , en groeit tot enkele centimeters in lengte. Het haar op natuurlijke wijze delen in het midden van de rug , en ook groeit naar voren over het hoofd .
Sheltie

Een Sheltie / Silkie heeft lang haar dat terug over zijn lichaam en nooit naar voren stroomt over het gezicht . Van bovenaf gezien vormt het een druppelvorm en mag nooit een centrale rol. Sheltie wordt algemeen aanvaard als een wat langere zwaai van haar te hebben in de achterzijde.