Je hebt veel verschillende soorten baby hamsters. Je hebt kleine maar ook grote baby hamsters. Vaak kom je een Chinese baby hamster tegen. De Chinese hamster ( Cricetulus griseus of , volgens sommigen , C. Barabensis ) is gezellig en best bewaarde in paren of groepen van hetzelfde geslacht , of gemengde geslacht. Als je blijft mixed – gesekst paren of groepen , weten dat nesten van 2-8 hamster pups kunnen worden geproduceerd om de drie weken .

Breng Chinese hamsters die samen worden gehouden op jonge leeftijd , bij voorkeur wanneer ze 5 tot 8 weken oud . Chinese hamsters gekocht uit verschillende bronnen moet worden genomen van een groep zodat ze niet gewend om alleen te wonen geworden . Ze moeten worden ingevoerd om de hamster kooi samen zodat noch hamster eerder heeft vastgesteld de kooi als zijn eigen grondgebied . Anders kan de oorspronkelijke hamster kooi bewoner kwalijk wat zij ziet als een indringer .

De beste kooien voor Chinese hamsters zijn aquaria of grote plastic opbergbakken met een geschikte draad-netwerk deksel. Je moet een draad – mesh deksel op een aquarium of bad met de Chinese hamsters hebben, omdat ze zijn zeer behendige klimmers en kan springen . Een draad – mesh deksel voorkomt ontsnapt en voorkomt dat objecten per ongeluk vallen in de kooi en het verwonden van de hamsters .

Hoewel de Chinese is een van de kleinere soorten hamster (maar niet een van de dwerg hamsters ) , vereist een verrassend grote hoeveelheid kooi ruimte . Als een gids , twee van hetzelfde geslacht Chinese hamsters bij elkaar gehouden vereisen een hamster leefgebied met een minimum van 2 vierkante meter vloeroppervlak . Minimaal 1 meer vierkante voet moet worden voor elk extra hamster . Zoals met alle hamster soorten , bieden de Chinese hamster met de grootste hamster huis dat je kunt, en in het bijzonder dus als het houden van mixed – sex groepen .

Omdat Chinese hamsters zijn zeer timide, ze vereisen een schuilplaats in de hoek van de kooi waarin ze zich kunnen terugtrekken en slapen , comfortabel en veilig gevoel . Veel hamster woningen zijn te groot en open naar de Chinese hamster te voorzien van een echt gevoel van veiligheid en privacy . Een betere opvang kan worden voorzien met een stuk gebogen schors – verkocht in dierenwinkels en reptiel speciaalzaken – of met een lengte van plastic afvoerpijp . Een kleine bloempot gekapt het midden ( zodat er geen scherpe randen blijven ) om een gebogen klep die naar beneden in een gebied van diepe nest geduwd kan worden zal ook Chinese hamsters met een schuilplaats waar ze kunnen graven vormen . Zorg altijd voor een aantal kleinere schuilplaats schuilplaatsen waar men hamster kunnen terugtrekken om te verbergen van een andere in het geval van een ruzie.