Chinese hamsters zijn ongebruikelijk onder de hamsters. Ze lijken iets meer op de Syrische hamster dan op de dwerg hamsters . In feite zijn Chinese hamsters niet gezien als dwergen ; ze in een speciale categorie bekend als ratlike hamsters of mouselike hamsters vanwege hun uiterlijk .

Chinese hamsters zijn ongeveer 4 centimeter lang en hebben niet de karakteristieke look van andere hamsters ; in plaats van ze zijn smal -bodied met een korte , gladde vacht . Dwerghamsters met de Latijnse indeling Phodopus hebben bont – overdekte voeten , zelfs op de bodem. Chinese hamsters hebben schaars bont op de voeten , maar de zolen zijn kaal als Syriërs . Meest ongewone , Chinese hamsters zijn de enige hamsters als huisdier gehouden dat fatsoenlijk formaat staarten ; staarten die lang genoeg af te wimpelen en wikkel rond je vinger wanneer gehouden zijn .

Net als Syrische hamsters , moeten Chinese hamsters alleen worden gehuisvest . Ze zijn iets meer timide dan Syrische hamsters en niet vaak contact initiëren . Zodra een Chinese hamster wordt gebruikt om contact op te nemen , hoewel, ze zitten kalm in je hand voor kinderboerderij en niet afdwalen of fidget , in tegenstelling tot de meeste hamster soorten.

Chinese hamsters zijn snel en atletisch . Een van de leukste manieren om te communiceren met hen is om een veilige , afgesloten ruimte te bedenken met dozen , buizen en ander speelgoed , een soort ” pretpark “, en te zien hoe ze dart over het op duizelingwekkende snelheid.

Chinese hamsters zijn schemerig , zodat ze wakker iets eerder op de avond dan Syrische hamsters . Chinese hamsters zijn krachtig sporters , en dus moet worden voorzien van een solid- vloeroefening wiel en andere afleidingen .

De typische Chinese hamster is donkerbruin of leisteen , met een donkere streep die langs de wervelkolom en een witte onderkant . Er is ook een dominante plek ras waarvan vacht is lichter algemene en gevlekt .

Chinese hamsters zijn moeilijker te kweken dan andere hamsters , waardoor ze moeilijker te vinden in dierenwinkels maakt . Chinese hamsters lijken een hogere incidentie van diabetes hebben, zoals bij gewone dwerg variëteiten . Daarom moet een dieet met lagere natuurlijke suikergehalte gevolgd voorzorg .