Russische dwerghamsters ( ook wel Robo hamsters ) zijn een sociaal soort best bewaard in hetzelfde geslacht paren of kleine groepen die samen grootgebracht vanaf jonge leeftijd . Russische dwerghamsters zijn uitzonderlijk snel. Ze kunnen moeilijk te hanteren zijn.

Vroege training van russische dwerghamsters is makkelijk binnen in huis voor de veiligheid. Om deze reden een goed ingerichte afdekscherm is een goede keuze van de woningen. Om u te helpen Roborovski dwerghamsters wennen aan handling , strooi er wat gierst , sesamzaad , havervlokken of andere kleine lekkernijen op je handpalm en laat het aan de vloer van de kooi . Hamsters zijn voedsel gemotiveerd , en de meeste zullen snel op deze lekkernijen te komen , je hand te aanvaarden in het proces .

Om harmonie te behouden , hanteren en geef traktaties om alle leden van een Roborovski dwerghamster paar of kolonie telkens elke hamster wordt behandeld of krijgen een traktatie . Terwijl hun gebruikelijke hamster mix kan worden geserveerd in een schotel of door verstrooiing het voor hen te verzamelen , met de hand gevoed behandelt versterken van een goede relatie en kunt u elke hamster regelmatig te controleren op fysieke veranderingen of kwalen .

Russische dwerghamsters zijn het meest ‘s nachts actief , maar kan geleidelijk veranderen hun slaappatroon te wakker voor een beetje wanneer aandacht en lekkernijen zijn routinematig beschikbaar . Ze zijn gemakkelijker opgeschrikt dan de meeste hamster soorten , dus ze zijn het best bewaard in een rustige plek . Ze genieten van tunneling onder hun bedden om van plaats naar plaats , en waarderen het vinden van wc-papier buisjes of dergelijke trajecten begraven onder het beddengoed voor hen.

Russische dwerghamsters vereisen enorme hoeveelheden dagelijkse oefening een wiel is dus essentieel . Hoe groter de Roborovski dwerghamster groep , hoe meer het lopen in wielen van pas kan komen.