Hamsters zijn nachtdieren , wat betekent dat ze actief zijn in de avond en slaap tijdens de dag . Inzicht in en het werken met een hamster slaap schema is essentieel voor het ontwikkelen van een goede relatie met de hamster

Elke hamster is een individu , maar een typische hamster schema is om in slaap te vallen rond het middaguur wakker een paar uur later voor een korte periode , nog wat slapen , en dan wakker te blijven gedurende de nacht. Het helpt om een ​​avond uil jezelf als je tijd willen doorbrengen interactie met een hamster .

Proberen om een ​​hamster slaap schema te veranderen is belastend voor het dier en kan een slechte gezondheid en onvriendelijk gedrag. Een hamster die vaak is verstoord tijdens de dag chagrijnig geworden en is waarschijnlijk te bijten . De volgende stappen helpen je slaap behoeften van uw hamster tegemoet :

  • Maak de kooi , zorgen voor voedsel en omgaan met een hamster in de late namiddag of ‘s avonds .
  • Leer schema van een hamster , en handvat en spelen met het tijdens de wakende periodes .

 

  • Plaats de kooi van de hamster in een donkere , rustige omgeving waar het dier comfortabel kan slapen tijdens de dag en waar de graven , krassen en wiel – running zal je niet storen in het midden van de nacht.
  • Zorg voor een gezellige afgesloten ruimte , zoals een klein doosje of klei pot zijn kant waar de hamster kan slapen .
  • Als u nodig hebt om uw hamster wakker , praat met het stil als je haar voedsel en water te veranderen . Uw stem en de activiteit zal brengen uit zijn sluimer .

Alle hamsters zijn nachtdieren , maar sommige wakker zijn vaker dan anderen tijdens de dag. Syrische hamsters hekel tijdens hun normale slaap tijd gestoord te worden , terwijl de Chinese hamsters zijn meer bereid om te communiceren met mensen gedurende de dag . Winter Whites en Campbell’s zijn actief voor korte periodes in het daglicht uur . Roborovskis zijn vaker dan andere hamsters actief te zijn tijdens de dag en ‘s nachts.