Wanneer ga je nou voor een mannetje of voor een vrouwtjes hamster? Dit blijft altijd lastig te kiezen. Maar wat je in elk geval kan onthouden is de manier van het gedrag van een hamster. Normaal hamster gedrag omvatten kauwen , lopen en het verkennen , en het verzorgen . Hamsters houden van kauwen en zal knabbelen op speelgoed , stukken hout , tralies of iets anders dat kauwtabletten eruit ziet . Kauwen is essentieel voor hamsters omdat het voorkomt hun tanden groeien te lang . Om een hamster te houden knagen graag , te voorzien van een verscheidenheid van kauwen speelgoed . Verander het speelgoed regelmatig zodat de hamster niet vervelen .

In het wild zullen zowel mannetjes als vrouwtjes hamsters dagen lopen en verkennen , in een constante zoektocht naar voedsel . Ze kunnen lange afstanden lopen , en alleen maar omdat ze leven in een kooi betekent niet dat ze niet nog steeds het instinct om te draaien . Oefening wielen , tunnels en ladders hen helpen voldoen aan hun behoefte aan activiteit.

Grommen is een andere natuurlijke hamster gedrag. Het is niet ongebruikelijk voor een gezonde hamsters om heel wat van hun dag besteden aan het schoonmaken van hun vacht . Als een hamster stopt zelf verzorgen voor meer dan een dag , zijn bezorgd dat er iets mis mee is en neem het mee naar de dierenarts .

Tot slot , veel hamsters zijn solitaire dieren . Zowel mannetjes als vrouwtjes. Ze leven liever alleen dan met een andere hamster, hoewel sommige dwerghamster soorten langs krijgt in hetzelfde geslacht paren . En zelfs als een hamster is tam en geniet behandeld door mensen , het heeft wat down time te blijven comfortabel . Een .