Hamsters houden van spelen en te genieten van de interactie met hun mensen nadat ze zijn getemd . Neem ze uit voor een speeltijd en knuffelen minstens een keer per dag . Natuurlijk, een hamster ‘dag’ begint na zonsondergang en eindigt de volgende ochtend , dus het is belangrijk om te spelen als de hamster is heldere ogen en alert . Sommige hamsters hebben een of twee korte periodes wakker tijdens de middag ook, en deze kunnen ook goed voor een speeltijd zijn.

Als je een hamster spel wilt moet je , eerst zeker zorgen dat ze niet kunnen ontsnappen. Hamsters zijn snelle kleine wezens en kan hoger klimmen of te knijpen door kleinere ruimtes dan je dacht ze konden. Het is ook een goed idee om de speelruimte uitnodigend door het plaatsen van beddengoed of speelgoed in dat de geur van de kooi van de hamster hebben . Op die manier zal hij meer thuis voelen .

Voeg nieuwe speeltjes regelmatig aan zowel de kooi en de speeltuin. Hamsters vervelen spelen met of kauwen op de zelfde oude ding elke dag. Wanneer u een nieuw speeltje toevoegen, verwijderen een oude. Je wilt niet dat de kooi of speeltoestellen aan te druk geworden . U kunt back voeg een oud speelgoed nadat het is gepensioneerd voor een tijdje ; je hamster zal denken dat het iets nieuws .