Syrische hamsters zijn minutieuze trimmers en houden van een ordelijk omgeving. Dit maakt het makkelijker om de omgeving van deze hamster schoon te houden. Dit is ook belangrijk om ammoniak opbouw luchtwegen hamster kunnen beschadigen .

Syrische hamsters zijn ook gevoelig voor een beroerte en een hartaanval , dus hun dieet moet laag zijn in vet en bewerkte voedingsmiddelen . Knoflook , uien , chocolade en de meeste vruchten zaden worden verboden voedsel . In het algemeen , verse groenten en fruit zijn van groot voordeel als introduceerde heel geleidelijk en in kleine hoeveelheden .

Syrische hamsters zijn strikt nachtdieren , en instinct drijft hen uit te oefenen ‘s nachts , wanneer in hun natuurlijke habitat zouden ze op zoek naar voedsel . Dus een rustige , solide vloeren looprad ten minste 8 centimeter in diameter is essentieel. Behuizing Een Syrische hamster moet minstens 2 vierkante meter in het gebied en moet een behuizing of cover om een mate van privacy , die Syrische hamsters hunkeren bieden bevatten .

De aanbevolen habitat voor een Syrische hamster is minstens 2 vierkante meter vloeroppervlak , die kan worden verdeeld in twee verdiepingen niet meer dan een paar centimeter uit elkaar ( om gevaarlijke valpartijen voorkomen ) of door ruimschoots breed , veilig gemonteerd buizen. Syrische hamsters zijn voorstander van een schuilplaats binnen een transparante behuizing , en hou van een stevige , vaste vloer oefening wiel.

Geef Syrische hamsters verse, kwalitatief hoogwaardige graan en zaden mixen die worden aangevuld met kleine hoeveelheden hamster veilige verse groenten en fruit , die onmiddellijk moeten worden verwijderd als ze niet gegeten worden . Kleine hoeveelheden gekookt , ongekruid , kip of vis been kan soms worden gevoed. Vers water moet altijd beschikbaar zijn .