Wij raden niet aan om je hamster te wassen maar wellicht wel goed schoon te maken. Wel is het natuurlijk verstandig om zeer regelmatig de kooi van een hamster schoon te maken. Wassen vinden hamsters namelijk helemaal niet zo fijn en doen ze liever zelf.

Tip 1 : Het schoonmaken van een hamster kooi is geen smerige zaak als je het vaak doet . Wacht niet op de kooi van uw hamster om echt vervuild raken voordat u hem schoonmaakt. Maak van het schoonmaken van een dagelijkse taak , met een complete kooi een keer per week schoonmaken.

Tip 2 : De beste manier om de kooi schoon te maken is een product dat bacteriën doodt , maar zal niet bijtend om de hamster te gebruiken .

” Bij het reinigen van de hamster kooi een keer per week , gebruik dan een ontsmettingsmiddel zoals een antibacteriële afwasmiddel, een mild bleekmiddel oplossing of grapefruit zaad extract , dat is mijn persoonlijke favoriet , want het is niet giftig en veilig als ze worden ingeslikt , ” zei Jennifer Hugus van Kansen en eindigt hamstery in Gainesville , Florida . “Laat het ontsmettingsmiddel zitten in de kooi minstens 10 minuten . Als je een doek voor het reinigen gebruiken , kunt u hamster kooien genieten met tralies als ze iets langer duren schoon te maken vanwege de spleten en afzonderlijke staven . ”

Voor het omgaan met een bijzonder stinkende hamster kooien of die minerale afzettingen hebben van urine , Ray aanbevolen met behulp van witte azijn schoon te maken , en te laten inwerken gedurende 15 minuten . Als de azijn de opbouw niet te verwijderen, Ray stelde verwarming enige in een magnetron en opnieuw te proberen .