Vinden hamsters een winterslaap wel leuk? Dwerghamsters kunnen genieten van het gezelschap van een andere dwerghamsters tijdens een winterslaap. Dit is geen optie met de Syrische hamsters , want ze zijn erg territoriaal en zal vechten en eventueel doden andere hamsters in hun nabijheid .

In het algemeen is een winterslaap beter als de hamsters nog jong zijn. Hetzelfde geslacht volwassenen zijn niet altijd zo gemakkelijk te koppelen tijdens een winterslaap. De meeste volwassen dwerghamsters zal een jongere accepteren. Een zachte , mannelijke , volwassen dwerghamster is de kans bijzonder groot om de band met een mannelijke , dwerghamster jongere.

1 . Stop een dwerghamster nooit in de kooi een andere hamster . Beiden moeten een schone , neutrale gebied worden verplaatst met geen andere geuren op de kooi , beddengoed of accessoires .

2 . Het is het beste als de dwerg hamsters ontmoeten op neutraal grasmat niet in een kooi, zodat u snel toegang als er gevaar . Mogelijke neutrale gebieden zijn onder het bad , een grote doos , je bed of een geblokkeerde – off gebied van de vloer . Stel een aantal buizen en speelgoed en lekkernijen , maar niets dat het mogelijk maakt een hamster tot hoek en val een ander ; geen dozen met slechts een uiteinde open bijvoorbeeld . De hamsters kunnen verkennen en te spelen , en uiteindelijk zullen ze controleren elkaar. Hen aaien en met ze te praten is prima, maar behandelen zowel van de hamsters in gelijke mate.

3 . Tijdens een winterslaap kunnen ze ook opeens plots ontwaken. Zodra je ze samenvoegt , kun je ze niet ze weer te scheiden , tenzij het voor echt. Geen speling data of bezoeken op voorhand. Na de hamsters samen buiten de kooi , samen gegeten hebben gespeeld , en je geen geweld hebt gezien , verplaats ze naar de kooi . Zorg ervoor dat u ten minste twee van alles in hun gedeelde kooi : twee nest huizen , twee wielen , twee voedsel gerechten , twee waterbakken . Dit helpt de kans op pesten te verminderen .