Of hamsters gemakkelijk eters zijn hangt af het soort hamster. Hamsters zijn namelijk niet allemaal hetzelfde geslacht en soort , maar er zijn verschillende rassen. Dus als je kijkt naar de verschillende soorten hamster je niet kijken naar verschillende hamster rassen , maar eerder verschillende hamster soorten en soms zelfs verschillende geslachten . Hieronder staan ​​de vijf meest gehouden hamster soorten.

Syrische hamsters ( Mesocricetus auratus ) zijn groter en makkelijker te houden dan de dwerg soorten. Syriërs zijn de betere hamsters voor kinderen en degenen die willen meer tijd doorbrengen met hun hamster . Ze zijn eenzaam en alleen moet worden gehouden.

Syrische hamsters komen in een verscheidenheid van kleuren en twee vacht lengtes , ofwel kort haar of lang haar . Welke kleur van de Syrische hamster te krijgen is veel meer een kwestie van persoonlijke keuze . Geen kleur maakt een beter huisdier dan de andere , en geen kleuren hebben gezondheidsproblemen in verband met de kleur gen . Tijdens het zoeken naar de juiste hamster te kopen je kan lopen over hamsters met leuke namen zoals Calico , Panda Bear of Black Bear . Deze namen verwijzen naar de kleur of het patroon van de Syrische hamster . Als de kleur je aanspreekt en de Syrische hamster heeft een goed karakter , get it .

Kijk voor een Syrische hamster dat is makkelijk op te pikken en hoeft niet te worden achtervolgd rond de kooi . Hoewel hamsters zijn meestal niet een “sit – on -your – schouder – of – handen ” soort huisdier , kijk voor een Syrische die rustig zal gaan van palm naar palm zonder te handelen in paniek of springen uit je handen . Alleen begrijpen dat ondanks de hogere prijs van Syrische hamsters met minder voorkomende kleuren of patronen , ze zijn nog steeds Syriërs in elk opzicht. Verwachten hetzelfde temperament en gewoonten met hen als u zou doen met alle andere Syrische hamsters .

Dwerghamsters zijn kleiner dan de Syrische hamsters . Het zijn sociale dieren en dienen van hetzelfde geslacht paren of trio’s worden gehouden. Er zijn verschillende soorten van huisdier dwerghamsters om uit te kiezen , de meest voorkomende zijn Campbell’s , Winter Whites , Roborovskis en Chinees. Hoewel alle dwerghamsters lijken vergelijkbaar in hun behoeften , elke soort heeft een heel ander temperament en mag alleen worden gehuisvest met anderen van zijn eigen soort .

tagged in hamstersoorten