Wat is nou de beste manier om een hamster te verzorgen? Dit verschilt heel erg per hamster. In tegenstelling tot de Syrische hamsters , die territoriaal tegenover andere hamsters zijn , kan de Campbell’s hamster ( Phodopus campbelli ) territoriaal zijn bij het beschermen van zijn hamster kooi van mensen ( meer dan een van de andere hamster soorten) . Ze zijn bereid om te vechten en te bijten elke indringer . Dit komt het meest voor bij zwangere en zogende vrouwen Campbell’s , maar van hetzelfde geslacht paren of individuen kunnen ook dit gedrag vertonen . Nadat de hamsters verwijderd uit hun kooi zijn ze volgzaam en gemakkelijk te hanteren . Je moet altijd eerst te lezen van uw hamster lichaamstaal voor interactie met je hamster .

Als u vindt dat u een territoriale Campbell’s hamster , het minimaliseren van de kans op het uitlokken van een aanval door met de volgende stappen .

Ten eerste , de aanschaf van een kooi met een goede bereikbaarheid . Tot in de verste uithoeken van een kooi naar een bang en territoriale Campbell’s hamster halen resulteert meestal in een hamster beet .

Ten tweede , train de hamster uit de hoeken op zijn eigen te komen . Gebruik een pollepel , mok , geopend hamster bal , of een ander hulpmiddel om veilig te verwijderen van de Campbell’s uit de kooi voor een speeltijd . De meeste hamsters Campbell’s leren dat deze gebruiksvoorwerpen zijn ” liften ” om speeltijd, en zij zullen komen die op de instrumenten staan om eruit te komen . Als er een kind die regelmatig zorgt voor de hamsters , hebben de volwassenen in het huis staat de hamster door herhaling aan om het item te komen , en vervolgens de trein het kind om altijd gebruik maken van dit item om de hamster te verwijderen .

Territoriale Campbell’s Hamster
U kunt vaak zien of een Campbell’s hamster territoriale zal worden wanneer het jong . De specifieke leeftijd territoriumdrift verschijnt afhangt van de individuele hamster en zijn omgeving .

   1 . “Boksen ” of swatting bij u met zijn poten is een teken van mogelijke territorialiteit of angst .

   2 . Territoriaal ouders een risicofactor kan zijn.

   3 . Gepest of gestrest als ze jong zijn of worden ruw behandeld kan dit gedrag in een Campbell’s hamster te stimuleren .