Elke hamster heeft zo zijn eigen prijs. Het is dus niet zo makkelijk te zeggen dat een hamster een vaste prijs heeft. Want elke dierenwinkel kan natuurlijk zelf zijn prijs vast stellen. Voor dat je een hamster gaat kopen hou dan wel rekening met de volgende dingen als je jouw hamster kwijt bent:

1 . Beperk elke andere huisdieren kunt u zich dat kan uw hamster zien als prooi totdat u de hamster te vinden. Dat betekent dat honden, katten , fretten en andere vleesetende dieren .

2 . Sluit de deur van de kamer met kooi en spullen handdoeken van uw hamster onder de deur . Dit voorkomt dat het bereiken van een andere kamer .

3 . Begin uw zoektocht in de kamer van de hamster . De hoop is dat je hamster niet te ver is gegaan . Op zoek gaan naar onder en achter meubels , gaan naar lades , binnen ligstoelen , achter kussens van de bank en overal elders . Je wilt niet dat uw hamster per ongeluk pletten , dus wees voorzichtig wanneer rond verschuiven dingen.

4 . Beweeg uw zoekopdracht in de volgende aangrenzende kamer als u nog niet hebt gevonden je hamster . Houd de deur gesloten met handdoeken onder het in de eerste kamer omdat je hamster kan zijn ontgaan . Ga door met deze in elke kamer tot je het vinden.

5 . Als u na al uw op zoek kunt u uw hamster niet vinden , brengen de zware artillerie . Vind een diepe plastic emmer en zet een zachte handdoek op de bodem ( niet te dicht bij de top ) . Plaats de emmer in de kamer waar u vermoedt dat uw hamster kunnen worden verstopt . Maak een trap van stenen of boeken tot aan de bak , zodat het binnen kan klimmen . Die avond , voor het slapen gaan , plaatst een aantal van uw hamster favoriete voedsel in de emmer . Het is waarschijnlijk dat je hamster zal het voedsel ruiken , klimmen in de emmer , beseffen dat het kan er niet uit en in slaap vallen binnen op de handdoek .