Het kan erg vervelend zijn als een hamster een ontstoken oog heeft. Probeer er dan ook alles aan te doen waardoor een hamster geen onstoken ook krijgt. Een onstoken oog bij een hamster kan komen door de persoonlijkheid van een hamster.

Wanneer willen te weten komen over de persoonlijkheid van een hamster , kijk naar het temperament van de hamster , die zowel erfelijke en milieucomponenten heeft . Vraag naar de ouders van de hamster en hun temperament te evalueren – dit is de beste indicator van een hamster pup (baby hamster ) volwassen temperament . Idealiter wil je een hamster die enigszins ontspannen en nieuwsgierig handelt en lijkt niet overdreven worden benadrukt door te worden behandeld .

Houd in gedachten jonge hamsters gaan door een fase waarin zij bezwaar maken tegen het hele verwerkingsproces . Dit zal niet uit hoeveel de behandeling van de hamsters hebben vooraf ontvangen gebeuren. Bedenk ook dat net als veel jonge dieren , hamster pups zijn vaak nerveus .

Bijvoorbeeld , zullen veel Syrische hamster pups spontaan springen uit je handen . Om letsel te voorkomen , omgaan met de hamsters zittend op een vloer met tapijt , bank of ander zacht oppervlak . In tegenstelling tot de dwerg hamsters , kan Syrische hamster pups ook gaan door een schreeuwende fase waarin ze achter terug en schreeuwen wanneer u probeert om ze op te halen . Dit is meestal te wijten aan angst en onzekerheid over hun omgeving . Wees zeer voorzichtig en delicaat bij het hanteren hamster pups in dit stadium. Met de tijd en temmen , zullen ze volwassen worden van te maken.

Zie hoe comfortabel de hamster is met je handen , maar nooit knijpen want hierdoor kan een hamster een onstoken ook op lopen. Gebruik in plaats daarvan een open hand en laat de hamster te lopen van hand tot hand . Het zal wilt een nieuwe omgeving te verkennen . Maak je geen zorgen als het knaagt een beetje , het is zo een hamster te “zien” u en bepalen wat je bent. Als een hamster bijt wanneer je voor het eerst mee omgaan , echter verwachten dat het bijten als je thuis komt .