Siberische hamsters bijten jammer genoeg veel. Maar gelukkig buiten hamsters alleen als ze gestrest of bang zijn. Bijten kan worden voorkomen door het hanteren van hamsters zachtjes en op gepaste tijdstippen . Bijvoorbeeld , doe hamsters niet graag onverwacht worden gegrepen , en ze niet willen worden gewekt in het midden van de dag wanneer ze proberen te slapen . Dwerghamsters echter minder gevoelig voor bijten dan Syrische hamsters .

Om bijten te voorkomen van een Siberische hamster kan je beginnen met het verstrekken van een hamster met een schone , comfortabele omgeving . Een hamster die een mooie woonkamer heeft zal blij zijn , niet angstig. Schoon zijn kooi regelmatig en bieden een overvloed aan eten , water en speelgoed . Als je hebt gegeten , was uw handen voordat u bereiken voor uw hamster . Anders kan het denk je vingers eten .

Wat nog meer een Siberische hamster kan beïnvloeden zijn geluid en licht. Tijdens de dag wanneer een hamster slaapt , plaatst zijn kooi in een rustige omgeving die niet is blootgesteld aan direct zonlicht. Te veel lawaai en licht tijdens de dag kan een hamster chagrijnig en meer kans om te bijten te maken.

Wees voorbereid op een hamster die u kan bijten op een bepaald punt. Ze reageren kalm. Hamster bijt gekwetst , maar doe je best niet te krijsen of schud je hand in een poging om de hamster te krijgen om zijn greep los te maken. Je zou schrikken of per ongeluk pijn doen . In plaats daarvan , voorzichtig pak de hamster met de andere hand en proberen om het te verwijderen .

Indien nodig kunt u handschoenen te dragen om de overhandiging van uw hamster , maar dit is slechts een tijdelijke oplossing . Opgepikt door een gehandschoende hand even stressvol een hamster wordt opgepikt door een blote hand . De handschoenen masker ook je geur , wat betekent dat de hamster niet in de gelegenheid om te wennen aan de manier waarop je ruikt , waardoor het minder bang voor je zou worden krijgen .