Witte dwerghamster zijn genoemd naar hun natuurlijke camouflage . Indien blootgesteld aan langere nachten en kortere dagen in de winter , worden ze weer minder wit.

Witte dwerghamster worden best bewaard in met hetzelfde geslacht paren of kleine groepen die samen grootgebracht zijn vanaf jonge leeftijd . Hun interacties zijn zo leuk om te zien.

Om harmonie te behouden geef traktaties om alle leden van een dwerghamster familie. Terwijl hun gebruikelijke hamster mix kan worden geserveerd in een schotel of door verstrooiing het voor hen te verzamelen , met de hand gevoed behandelt versterken van een goede relatie . Traktaties kunnen bestaan uit stukjes van verse groenten , maar vermijd fruit , graan -en zuivelproducten, omdat witte dwerghamster zijn vatbaar voor diabetes.

Winter Witte dwerg hamsters zijn het meest ‘s nachts actief , maar kan geleidelijk veranderen hun slaappatroon wakker voor een beetje te zijn wanneer aandacht is routinematig beschikbaar . Ze zijn gemakkelijker opgeschrikt dan de meeste hamster soorten , dus ze zijn het best bewaard in een rustige plek . Ze vereisen veel dagelijkse oefening , dus een rustige , solid- opgedoken wiel is essentieel . Hoe groter de groep, hoe meer bewegen wielen nodig , omdat een groep dwerghamsters wil meestal actief zijn op hetzelfde moment .

De aanbevolen huisvesting voor de Winter Witte dwerg hamsters is een 10 – liter aquarium met hoes, of een vergelijkbare grootte kooi of opslag bad met een ingebouwde draad-netwerk dekking . Een paar van Winter Witte dwerg hamsters samen leven vereisen een groter leefgebied . Het leefgebied moet een goede ventilatie te hebben en niet kunnen ontsnappen en gemakkelijk te reinigen . Wandelen , spelen en het rijden oppervlakken moeten stevig zijn voor de veiligheid.