Konijnen zijn relatief rustig wezens in hun gedrag. Omdat konijnen een prooidier zijn is het hun belang om niet te veel aandacht te vestigen op zichzelf. Dat gezegd , ze hebben een unieke manier van communiceren. We zullen die verder bespreken in de rest van dit artikel over het gedrag van konijnen.

Mensen die niet bekend zijn met konijnen weten niet dat konijntjes een zeer dramatische manier van uiten opwinding en vreugde hebben . Ze dansen ! In de lucht springt , kronkelt en draaien hun lichaam , en schoppen hun voeten uit , binkying konijnen zijn heel het spektakel . Soms konijnen leiden tot een binky door het nemen van een aanloop . Andere tijden, een binky is een plotselinge uitbarsting naar de kant . Wat echt leuk is wanneer de binkies optreden in successie , het creëren van een grote acrobatische display. Ik zal betogen dat iedereen die denkt dat konijnen zijn saai niet heeft gezien een konijntje in de handeling van binkying

Een konijntje op zijn gemak zal vaak draaien in tevredenheid . Soms is er een opbouw op de flop als een konijn draait zijn / haar hoofd een paar keer voordat ze uiteindelijk omrollen volledig op zijn / haar zijde .

Konijntjes affectie tonen door het likken ( verzorging ) . Je zult vaak zien paren konijnen elkaar verzorgen , waaruit blijkt dat ze een sterke band hebben.

Een opgewonden konijn kan maken getoeter / zoemende geluiden terwijl cirkelen . Dit betekent geluk , of wanneer gedaan rond een ander konijn , het kan ook de seksuele opwinding betekenen .

Konijntjes tonen soms hun plezier als je ze aaien door slijpen hun tanden . Dit is een konijn manier van spinnen . Maar tandenknarsen kan ook ongemak of pijn betekenen . Slijpen als gevolg van pijn is vaak harder en vaker dan slijpen vanwege tevredenheid . Je zult in staat zijn om het verschil te vertellen door het observeren van ander gedrag in combinatie met het tandenknarsen . Bijvoorbeeld, als het konijn is liggend met zijn / haar voeten uitgestrekt op een ontspannen manier , dan is het slijpen demonstreert tevredenheid . Maar als het konijn is gebogen en gespannen , geen belang bij het verplaatsen of het eten laten zien , of agressie vertoont , dan is het slijpen betekent pijn.

Knorren of grommen is een teken je konijn is boos of gestrest . Je kan binnenvallen op hun grondgebied , en ze vertellen je terug te trekken . Agressief gedrag zal waarschijnlijk volgen , dus kijk uit .