Stel je een voedselpiramide voor van konijnen. Wat zie je op de basis? Standaard konijnen voedsel! Wandelend door de gangpaden van dierenwinkels meestal versterkt het idee dat konijntje voedsel in de vorm van een bruine pellet mix ( en vele malen met maïskorrels en andere ongezonde toevoegingen gegooid ) .
Konijn eten hooi

Maar de basis van een konijntje voedselpiramide eigenlijk niet is ingevuld door pellets. Het belangrijkste ingrediënt voor een gezonde voeding konijn is hooi. Vers hooi dienen te allen tijde aan konijnen worden verstrekt, zodat ze kunnen grazen wanneer ze willen.

Konijnen hebben spijsverteringskanalen die speciaal zijn aangepast aan breken vezelig vegetatie. Hooi zorgt de vezel nodig zijn om hun spijsverteringsstelsel gezond en beweeglijk te houden . Een verstoring van spijsvertering cyclus een konijn kan gastro-intestinale ( GI ) stasis , een aandoening waarbij de inhoud van het spijsverteringskanaal compact worden en het konijn heeft moeizame de massa door veroorzaken . Het verstrekken van onbeperkt, vers hooi helpt afschrikken dit ernstige, mogelijk dodelijke aandoening .

Niet alleen is hooi nodig voor een goede spijsvertering , het draagt ook beneden tanden konijnen ‘ , die continu groeien. Regelmatige hooi verbruik helpt voorkomen konijnen uit ontwikkelingslanden scherpe haken op hun tanden bekend als molaire sporen . Molaire sporen kan zeer pijnlijk zijn , waardoor konijnen te stoppen met eten . Zodra dit gebeurt , kan GI stasis optreden .

Voor de baby konijntjes, alfalfa biedt de hoge calorische waarde nodig zijn voor hun ontwikkeling. Zodra konijnen bereiken zeven maanden oud , geleidelijk schakelen ze over aan Timotheüs , kropaar en / of haver hooi. Voor mensen met allergieën , op zoek naar de tweede snijden van hooi . Bij het oogsten van hooi , de eerste snijden is een grover hooi dat veel stengels en zaad koppen ( en onvermijdelijk , veel pollen ) omvat . De tweede stek bestaat uit een zachtere hooi die meer bladeren en minder stengels en zaad koppen bevat , waardoor de mensen allergische reacties verminderen aanzienlijk .

tagged in konijnen voedsel