Het leukste huisdier is natuurlijk het konijn. Een konijn kan je namelijk altijd lekker opppakken. De eerste en belangrijkste regel van het oppakken van een konijn is om nooit pak hem / haar op bij de oren , het nekvel , poten of staart. Het is pijnlijk en kan ernstige schade veroorzaken.

De tweede regel om te onthouden is dat konijnen zijn kwetsbaar . Ze zijn snel inderdaad, maar hebben een zwak skelet-systemen .

Ten derde , konijnen niet altijd genieten om opgepakt te worden . Sommigen van hen zullen tolereren , maar velen zullen worstelen als je probeert om ze op te heffen . Daarom is ze op te pakken kan een delicate zaak zijn.

Soms is het nodig om de overhandiging van uw konijn , echter , zoals nagels knippen of dierenarts controles . Dus hier zijn enkele nuttige tips .

• Rijd je konijn langzaam en krijg tot op zijn / haar niveau . Het zal helpen om uw broodje op hun gemak . Kinderboerderij het konijn zal ook een kalmerend effect .
• Wanneer u zeker van uw konijn is klaar om opgehaald te worden , schep hem / haar op bij het plaatsen van een hand onder de romp en trek je konijn dicht bij je lichaam te voelen .
• Ondersteuning van de achterhand van het konijn . Je konijn moet veilig in je armen voelen .
• Als je konijn worstelt wanneer zij worden opgepakt , houd hem / haar stevig vast , maar bereid zijn om hem haar neer te zetten / . Je konijn kan denken dat het betere alternatief voor wordt gehouden is te springen van je armen , maar dit kan ernstig letsel veroorzaken.
• Bij het zetten van uw konijn naar beneden , langzaam hurken terwijl je konijntje dicht , en laat zachtjes hem / haar neer .

Je konijn kan reageren met een bons of kunnen schop onder zijn / haar achterpoten naar je terwijl dartelen weg . Het is niets persoonlijks , hij / zij gewoon afkeurt wordt opgepikt .