Wij pleiten ervoor dat konijnen binnen wonen, in tegenstelling tot buiten in een hok . Er zijn verschillende redenen om uw konijn in huis te houden. Niet alleen zal u ervoor zorgen dat uw konijn is beschermd tegen slecht weer en roofdieren , zal je konijn meer van een lid van uw familie te worden wanneer binnen die bij u wonen , omdat er de neiging om meer sociale interactie die manier.
Konijntjes met vrij spel

Er zijn vele opties voor de huisvesting van uw konijn binnenshuis , inclusief aangepaste behuizingen, puppy – pennen, of gewoon een konijn ondoorlaatbaar kamer. We zullen elke optie hieronder bespreken.

We laten liever onze konijnen hebben vrij spel in een konijn ondoorlaatbaar kamer. We kozen ervoor om hen in de kamer die we gebruiken als kantoor te houden . Het is groot met een open plattegrond en in het algemeen , een van ons is er altijd toezicht . Een deel van de kamer bevat hun kattenbakken , hooi doos en voedsel gerechten op de top van een plastic stoel mat om eventuele lekkages of ongelukken te vangen . Ze genieten van de vrijheid van het verkennen in een rustig tempo of het nemen van een topsnelheid run wanneer ze ervoor kiezen om . Wij bieden kartonnen kastelen voor hen als zij de behoefte voelen om weg te komen voor een tijdje.

Een geweldige optie om te overwegen is het opzetten van een puppy – pen ( of X – pen ) in een gebied van uw huis voor uw konijn . Een puppy – pen kan worden gekocht bij veel huisdier aanbod winkels .

Ze zijn groot genoeg te houden van alle benodigdheden voor een konijn en geef ze ruimte om te zwerven . Pennen zijn gemakkelijk wanneer dat nodig is om te bewegen.

Als je bezorgd bent over uw vloer of tapijt , kunt u een plastic stoel mat , stukje linoleum , of een oude deken plaatsen aan de onderkant van de pen . ( Zorg ervoor dat uw konijn niet deze materialen echter binnenkrijgt, omdat deze verstopping kan veroorzaken . Houd de randen buiten bereik helpt limiet dit gedrag . ) De aard van de puppy – pennen in het algemeen te koop niet een top te hebben , dus zorg ervoor dat u koopt een die hoog genoeg is dat je konijn niet kan springen .

Puppy – pennen zijn handig als u van plan om uiteindelijk geven je konijn vrij spel in een konijn ondoorlaatbaar kamer. Het beperken van de ruimte van je konijn in het begin zal hem / haar om te wennen aan de locatie van het eten en kattenbak ( es ) te laten groeien . Door het geleidelijk verhogen van de ruimte , zal je konijn niet het gevoel overweldigd door een groot gebied . Dit helpt ongevallen en minder stress te voorkomen .