Aangezien konijnen niet in staat zijn om te graven in uw huis of appartement, daarom zullen de nagels altijd te lang worden. Het houden van de nagels op de juiste lengte is erg belangrijk. Lange nagels kan mogelijk krullen in de voet van je konijn , of ze kunnen blijven haken op iets, waardoor grote ongemak voor uw huisdier.

Knippen van de nagels van uw konijn kan een ontmoedigende taak lijken . En vele konijn eigenaren ervoor kiezen om laten hun dierenarts omgaan. Frequente bezoeken aan de dierenarts kan krijgen echter duur . Dus hier is wat advies over het trimmen van je konijn nagels zelf .

Het is gemakkelijker om de nagels van uw konijn trimmen snel en effectief als het konijn is in de gordels . Indien mogelijk, vraag iemand om u te helpen en vervolgens wikkel je konijn in een handdoek om beweging te verminderen en elke poot isoleren .

Onderzoek de klauw de snelle of de ader te vinden. Nagels sommige konijnen zijn vrij donker , dus je zult een kleine zaklamp nodig om het te zien . Het snijden van de snel zal ertoe leiden dat uw huisdier om wat pijn , en hij / zij zal bloeden . Dus uw doel is om te snijden net boven het snel. Als u per ongeluk trim de nagels te kort , gebruik bloem of bloedstelpende poeder om het bloeden te stoppen .

Sommige konijntjes worden opgeschrikt door het geluid van clipping . In deze situaties kunt u overwegen gewoon het indienen van de nagels naar beneden , maar dit kan een langer proces zijn als de nagels van uw konijn zijn vrij lang .