Sommige mensen vragen zich af of konijnen alleen kunnen zijn. Natuurlijk kan een konijn dat! Konijnen zijn dol op alleen zijn., Maar toch , het graven, gravende , en kauwen zijn wel natuurlijke activiteiten voor uw konijn . Dus hieronder zijn een paar tips om de situatie te verzoenen . Met behulp van een combinatie van deze tactiek zal het meest effectief zijn.

Mijn eerste reactie toen mijn konijn begon met kauwen van de meubels door alleen te zijn was: “Neeeeee!” , Terwijl ik dacht dat dit zou helpen haar te begrijpen dat haar gedrag ongewenst was , besefte ik al snel dat het niet zo effectief als ik had gehoopt . Berispen het konijn zou gewoon afleiden haar even . Ze zou ofwel gaan naar een nieuwe activiteit alleen om later terug te keren, of zij zou hetzelfde ondeugende gedrag hervat worden zodra ze had besloten het lawaai was verdwenen en alles was weer goed . Er leek niet te begrijpen dat haar gedrag de oorzaak van de klappen en zeggen: “nee ” , en dat ze moet die activiteit volledig stop te zetten.

Het is niet effectief om je konijn te disciplineren na het feit . Als je thuis komt om je konijn rust comfortabel vinden en het gieten wordt opgegeten , het is niet de tijd om te berispen . Ze zal niet begrijpen waarom je boos bent , en het zal alleen maar benadrukken haar uit . Dus terwijl berispen je konijn op het moment van de ondeugende gedrag kan enigszins effectief zijn , is het het beste om ook gebruik maken van de onderstaande technieken .

Konijnen hebben de neiging om te leren beter als ze worden beloond voor goed gedrag , in plaats van wanneer ze worden gestraft voor slecht gedrag . Bepaal wat uw konijn geniet het meeste , zoals het prijzen , aaien , verzorgen , of kleine gezonde traktaties . Toen ze kauwt en graaft aanvaardbare items zoals kauwen speelgoed , oude telefoonboeken , of haar kartonnen kasteel, haar laten weten dat dit goed gedrag ! Dit brengt ons bij de volgende tactiek .