Een veel voorkomende misvatting is dat konijnen vuile dieren zijn. Maar konijnen zijn eigenlijk erg schoon voor een deel omdat ze kattenbak getraind kan worden, net als katten! Volg deze stappen om zwerfvuil trainen van uw konijn .

Zorg voor een kleine kat kattenbak ( of een paar ) met lage zijkanten en geen top . U kunt ook gebruik maken van een ondiepe opslag bad . Snijd een deur in een van de zijkanten als het te lang . Doe geen moeite met de hoek kattenbakken geadverteerd konijntjes , omdat ze te klein zijn .

Voor zwerfvuil , gebruik gerecycled papier strooisel , zoals het nieuws van gisteren . U kunt de grotere tassen gemaakt voor katten te krijgen , maar kies de ongeparfumeerde versie . Dit nest zal onaangename urine geuren te neutraliseren . Gebruik geen op basis van klei of klonteren nest als dit schadelijk is voor de luchtwegen konijnen ‘ . Vermijd houtkrullen ook.

Leg een dunne laag strooisel onderin de kattenbak – net genoeg om vocht te absorberen . Er is geen noodzaak om het te vullen te hoog , omdat konijnen niet hun uitwerpselen als katten begraven. Plus, als je het reinigen van de kattenbak , dump je de volledige inhoud uit elke keer . Dus je zal onnodig gaan door een hoop rommel als je diep elke keer vullen de doos.

Konijnen graag hooi en kak eten op hetzelfde moment . Dus om een goede kattenbak gewoonten , plaats hooi hetzij rechtstreeks in de doos over de kattenbak te bevorderen of plaats hem in een hooi vak naast de kattenbak . Als je een hooikist gebruikt, plaatst u het zo het konijn moet hop in de kattenbak om het hooi te bereiken .

Het is het gemakkelijkst om een goede kattenbak gewoonten bij konijnen te ontwikkelen door het beperken van hun ruimte op het eerste. Gebruik een puppy pen om je konijn te beperken tot een gebied, zelfs als u van plan om hem / haar de vrije loop van uw huis uiteindelijk geven . Hierdoor kan uw konijn te krijgen gewend aan het gebied in het begin. Zodra uw konijn gebruikt consequent de kattenbak , kunt u geleidelijk uitbreiden van het gebied. Als je konijn begint te ” vergeten ” om de kattenbak te gebruiken , dan weer beperken de ruimte tot goede gewoonten te hervatten.