Net als mensen , konijntjes genieten van een goede maaltijd . Een mooie mix van hooi , pellets en verse groenten en verse water zal je konijn gezond en gelukkig te maken. Af en toe behandelen kan worden gegeven , maar slechts in kleine hoeveelheden .
hooi

Vers hooi moet maken het grootste deel van het dieet van uw konijn en moet onmiddellijk beschikbaar zijn op alle tijden. Volwassen konijnen kan eten timothy , gras en haver hooi, terwijl de jongere konijnen moeten worden gevoed alfalfa . Alfalfa mag niet worden gegeven aan volwassen konijnen, vanwege de hogere eiwit- en suikergehalte . Hay is belangrijk voor konijnen , omdat het zorgt voor de essentiële vezels die nodig zijn voor een goede spijsvertering en het helpt slijten de tanden van een konijn ( die continu groeien ) voor een gezond gebit . Het plaatsen van hooi aan het ene uiteinde van een kattenbak zal ook het gebruik van de kattenbak aan te moedigen , zoals konijnen hebben de neiging om hooi en kak eten op hetzelfde moment .

Bij het kiezen van hooi , zorg dan dat het eruit ziet en ruikt fris . Niet kiezen voor een hooi dat bruin of beschimmeld of niet meer ruikt naar vers gemaaid gras ziet . Bewaren hooi op een droge plaats in een container die het mogelijk maakt de luchtstroom te houden van het krijgen beschimmeld. Het kopen van hooi in bulk van een plaatselijke boer heeft de neiging om veel voordeliger dan het kopen van tassen van een dierenwinkel zijn.
groenten

Een gevarieerd assortiment van groenten moet een deel van het dagelijkse dieet van uw konijn . Bij de keuze van groenten op zoek naar iets fris en vrij van pesticiden . Was altijd uw groenten grondig voordat ze voeden om je konijn . Feed nieuwe groenten in kleine hoeveelheden tot je kunt beoordelen of je konijn reageert goed op hen. Niet konijnen eten de bladeren van kamerplanten zoals velen zijn giftig voor konijnen . Voor een volledige lijst van giftige planten , bezoek pagina Sacramento House Rabbit Society over dit onderwerp .