Heleboel mensen zien muizen in huis als een probleem. Maar het is helemaal geen probleem! Neem gewoon de muizen als huisdier. Je zult zien dat je er ontzettend veel plezier van hebt.

Om gezond huisdier muizen te houden , heb je nodig een behuizing , een veilige muizen val , voedsel gerechten , waterbak, speelgoed, beddengoed , een oefening wiel , en een nis – gat nodig om uit te rusten in

Als u woont in een warme omgeving , en de meeste van Nederland telt als warm , de behuizing moet goed geventileerd worden. Een muis – kooi met een sterke plastic basis en draad muren is ideaal. De kunststof ondergrond moeten komen de zijkanten ten minste vier of vijf centimeter , het beddengoed binnen te houden , en de draden mag niet verder uit elkaar dan een centimeter zijn , de muizen binnen te houden . Koop een zo groot muis kooi als je kunt , zorg ervoor dat het ten minste 30 cm hoog, 30 cm breed en 45cm lang. Groter is beter .

In koelere klimaten , sommige mensen liever een aquarium te gebruiken met een maaswijdte deksel .

  • Het gebrek aan ventilatie kan de muis ziek maken , omdat ammoniak opbouwt .
  • Het gebrek aan ventilatie maakt ook de behuizing warmer . Dat is geen goede zaak in de zomer!
  • Het is moeilijker om de bodem van de tank schoon .

 

Bij de ingang kunt u aantrekkelijke kleine koepel huizen of houten hutten te kopen voor uw muizen , of u kunt de kleine muizen geven een kleine golfkarton – kartonnen doos zonder inkt erop. Ze hebben een donkere , droge plaats om te verbergen en te slapen.

Veel plezier met de muizen in huis!