Je hebt echt veel verschillende soorten aquariums voor schilpadden. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je het juiste aquarium uit kiest voor je schildpad. Zelf vind ik het echt ontzettend leuk om een aquarium voor een schildpad uit te kiezen.

In de afgelopen decennia heb ik gebruik gemaakt van een grote verscheidenheid van schoonmaak methoden en filtratiesystemen voor mijn aquariums. Waterschildpadden waren vaak zeer winterhard en goede huisdieren , maar het bijhouden van hun water schoon was altijd een vreselijk karwei . Schildpadden produceren meer afval dan vis . Filters waren altijd een teleurstelling , en ik zou toevlucht nemen tot het veranderen van het water – overheveling en uitvoeren emmer lasten – een keer per week . Het internet heeft dat allemaal veranderd .

Toen ik voor het eerst online kwam, ben ik bij de enige schildpad discussielijst die toen bestonden op het moment en vond een prachtige gemeenschap met een schat aan kennis . Een aantal van de mensen die er gebruik gemaakt van een systeem dat sterk werd beschouwd voor de kwaliteit van het water en het gemak van onderhoud. Zodra ik begon te gebruiken , mijn houding ten opzichte van watersport veranderd meteen . Ze zijn zeer eenvoudig en een genot om te houden .

Het totale systeem dat ik nu gebruik gaat om een aquarium gebruikt in combinatie met een bodemfilter plaat. Na decennia van stofzuigen en constant water verversen , leek dit nieuwe idee het proberen waard . Maar , natuurlijk, ik wilde niet het risico het verlaten van mijn schildpadden in slecht water , (zelfs als het zag er schoon ) . Dus toen ik mijn eerste Magnum / bodemfilter gaan , ik testte het water regelmatig . De resultaten waren precies zoals die behulpzame mensen me had verteld – geweldig! Ik merkte ook al snel dat ik nooit problemen met algen met dit systeem gehad. Onderhoudsgemak is ongeëvenaard.