Even wat korte info over schildpadden. De meeste schildpadden en reptielen (vooral slangen ) , hebben een harde tijd aan te passen aan gevangenschap , en het is soms moeilijk om ze te kweken in dergelijke omstandigheden . Echter, als je zijn zeer bedreven in het verzorgen van uw huisdieren en geven de dieren een zekere mate van vrijheid , zullen ze denken dat ze in het wild , en overwinteren . De meeste terrestrische schildpadden , zoals de doos schildpad , of de modder schildpad , komen uit winterslaap tussen maart en mei , en het is rond die tijd wanneer ze beginnen te paren .

Een ding om te overwegen als u meerdere schildpadden heeft om ervoor te zorgen dat ze in die periode niet agressief worden is: scheid kleinere schildpadden van de grotere , vooral mannen , omdat ze soms de neiging om elkaars kop afbijten .

Na de paring met de mannetjes , gaan de vrouwtjes op zoek naar een plek om hun eieren te leggen . Zorg voor voldoende wijken en beschutting met veel zachte bodem gebieden . Zorg ervoor dat er verschillende plaatsen te verbergen en koesteren , en dat de zachte grond gebieden zijn omgeven door rotsen of logs , zodat de schildpad veilig zal voelen begraven haar eieren in. zorg ervoor dat de bodem is ten minste 8 of 9 centimeter diep , als een schildpad kan leggen tot 5 eieren in dat dezelfde plek ; de eierschalen zijn zacht en zijn gemaakt om vocht en warmte te absorberen , en zijn zeer kwetsbaar en daarom de vrouwelijke hen begraaft . Probeer niet om de eieren te verplaatsen uit de gaten , maar het toevoegen van een scherm mesh deksel zal helpen voorkomen buurt honden , aaseters , en zelfs insecten opgraven, de eieren . Zorg ervoor dat er genoeg vocht naar de bodem , voeg wat water je voor dat er geen regen is en de bodem lijkt te zijn opgedroogd .