Het is altijd belangrijk om je landschildpad goed te verzorgen. Het lijkt niet belangrijk, maar toch is het enorm verstandig om je landschildpad goed in gaten te houden. Landschildpadden hebben best wat verzorging nodig namelijk. Gaat er toch wat mis? Volg dan de volgende stappen:

Stap 1 : Corrigeer de oorzaak van het probleem . Voor schildpadden , die in gevangenschap leven , zal slechte omstandigheden ziektes veroorzaken. Vuil water en gebrek aan geschikte zonneplaats en licht zijn de meest waarschijnlijke boosdoeners . Als uw schildpad rot heeft ontwikkeld in uw zorg , de eerste stap is om je veeteelt corrigeren. Uitgebreide informatie vindt u op de juiste verzorging van een grote verscheidenheid van soorten , op het internet en in boeken . Zodra u huisvesting van uw schildpad hebt gecorrigeerd , kunt u je aandacht richten op het casco staat .

Stap 2: Maak de landschildpad soms schoon . Met een zachte tandenborstel en milde zeep , schoon uit vuil , algen en beschadigde stukken van de buitenste lagen van de schubben . Na het bad , droog de schildpad af zo grondig mogelijk . Haal voorzichtig uit iets dat gemakkelijk af zal komen . Probeer om schraap de witte pits. Als ze niet gemakkelijk naar buiten komen , laat ze op hun plaats . Verdere behandeling zal hen los te komen . De kleine witte vlekken komen vaak gemakkelijk uit als de schildpad is volledig droog , zelfs als ze hardnekkig blijven in plaats terwijl nat . Schraap hen met de scherpte van een schone , oude creditcard of een ander plastic keukengerei . Geen mes te gebruiken. De geïnfecteerde materiaal moet worden verwijderd , zodat de behandeling van het weefsel eronder kan bereiken . Grote gebieden en diepe infecties mag alleen worden gereinigd door een ervaren dierenarts . Uitgebreide debriderende is ongelooflijk pijnlijk voor het dier en moet onder narcose worden gedaan.