Schildpadden zijn land levende wezens met een hoge , koepelvormige schelpen. Box schildpadden worden gevonden over de hele wereld , en zijn meestal te vinden wonen in bemoste gebieden van het bos , of andere vochtige plaatsen . Ze zijn erg territoriaal , en soms hun hele leven doorbrengen in de buurt van hun geboorteplaats .

Box schildpadden zijn alleseters , wat betekent dat ze eten zo’n beetje alles van bessen naar kleine insecten . Ze zijn sterk , stevig dieren en groeien gewoonlijk ongeveer 6 centimeter lang . Box schildpadden zijn meestal donker van kleur met enkele gelige markeringen , en het mannetje van de soort hebben fel rode ogen, langere staarten , en hun plastrons zijn ingesprongen .
Doosschildpadden maken grote huisdieren als u woont in het land , zoals u zult gemakkelijk in staat om hun natuurlijke habitat te bootsen , en houd ze buiten. Zij mogen echter niet het ideale huisdier voor een beginner zijn , zoals ze zijn groter en kan niet in een klein terrarium worden gehouden. Doosschildpadden moet in een groot hok buiten , gemaakt van onbehandeld hout worden bewaard , en het opzetten van een goed schaduwrijke plek , zodat de schildpad kan verbergen van direct zonlicht .

Box schildpadden overwinteren meestal in de winter , en je kan merken dat hun steeds traag als de dagen kouder. Het beste is om het opzetten van een kleine ruimte met een aarden vloer , zodat de doos schildpadden kunnen zichzelf graven een gezellige gat in het vuil . Laat de schildpadden niet op een droge krat , omdat zij vocht die over het algemeen wordt verstrekt door rot droge bladeren en vochtig vuil vereisen . Wees voorzichtig niet te laten te veel water sijpelen door naar gat van de schildpad maar, want het kan wenden tot ijs en dood de schildpad.