Soms kan het zijn dat een schildpad niet eet. Die hoeft niet gelijk wat ergs te betekenen. Wij als mensen eten namelijk ook regelmatig niet en het kan dus gewoon zijn dat je schildpad geen honger heeft. Maar het kan natuurlijk ook aan iets anders liggen.

Terwijl de slangen en hagedissen werpen hun huid regelmatig , schildpadden hebben een tragere groei en niet werpen op dezelfde manier . Sommige kleine hoeveelheid zichtbare afstoten is niet alarmerend , maar elke vervelling die langdurige of uitgebreid is niet echt normaal . Veel eigenaren overvoeren hun schildpadden en oververhit raken hun behuizingen, die beide kunnen leiden tot het afstoten. Aangezien het probleem komt vaak voor, veel keepers denken ten onrechte dat het prima is . Overmatig afstoten is meestal geen groot probleem , maar moet niet worden beschouwd als ” normaal “.

1 . Overvoeding veroorzaakt een snelle groei , wat resulteert is overtollige huid vergieten . Sinds overvoeding is in verband gebracht met nierproblemen en andere gezondheidsproblemen in de komende jaren , is het het beste om het te vermijden .

2 . Oververhitting , vooral in de zonneplaats , kan de huid en de oorzaak vergieten beschadigen. Gebruik een laag wattage gloeilamp , en plaats het zo dat de temperatuur niet hoger is dan 85F . in het warmste gebied voor subtropisch / gematigde soorten (bijv. roodwangschildpadden en geschilderd schildpadden ) of 90F voor tropische watersport ( bv. Maleise doosschildpadden . )

3 . Overmatige vitamine A is giftig en kan de lever beschadigen. De meeste gevallen van ernstige hypervitaminose A worden veroorzaakt door vitamine A injecties , vaak als gevolg van een verkeerde diagnose . Het is ook mogelijk , maar minder waarschijnlijk , overdosis met orale supplementen . Vertrouw niet op voedingssupplementen gebruiken meer dan een keer per week . Met waterplanten en / of donkergroen en rode sla in de voeding zal bètacaroteen die wordt omgezet in vitamine