Persoonlijk vind ik de Moorse landschildpad 1 van de mooiste schildpadden. Ze zijn niet alleen mooi maar ook nog eens grappig. Ik kan een Moorse landschildpad ook iedereen aanraden! Dit is gewoon echt een fantastische schildpad.

Er zijn diverse Aziatische Moorse schildpadden die soms worden verkocht als huisdier . De meeste schildpadden die “Asian doosschildpadden ” worden genoemd zijn van het geslacht Cuora . ( Twee staan vermeld onder het geslacht Cistoclemmys door sommige schrijvers . ) Het is belangrijk om te weten welke je hebben als ze vereisen verschillende zorg. Helaas zijn de meeste zorg lakens op het web kam worden allemaal bij elkaar , alsof het niet uit welke soort je hebt.
Aziatische doos turtleAsian box turtleAsian doos schildpad Aziatische box turtleAsian box turtleAsian doos schildpad
( Een extra soort doos schildpad , uit een ander geslacht – Pyxidea mouhotii – kunt ook een ” . Aziatische doos schildpad ” worden genoemd het wild gevangen en in gevangenschap gefokte Pyxidea worden soms verkocht in de handel in huisdieren , zodat algemene zorg zal worden behandeld in dit overzicht . )

Algemeen onderhoud van Aziatische Moorse landschildpadden
1 . Kijk voor goed bij de aanschaf van een huisdier . Wild gevangen schildpadden hebben vaak parasieten of andere gezondheidsproblemen die onmiddellijke veterinaire aandacht vereisen. Ook dieren die uit het wild zijn altijd zeer gestrest en kunnen moeilijk vast te stellen in gevangenschap zijn. Er is meer op de WC vrs . CB op de Maleise doos schildpad fokkerij pagina .
2 . Alle vereisen een hoge luchtvochtigheid . Vochtigheid kan worden gehandhaafd door regelmatig worden bemest en het gebruik van planten en veenmos in terrestrische omgevingen. Houden het aquarium meestal bedekt goed zal werken voor in het water levende soorten ( C. amboinensis . )

Hou gewoon rekening met deze paar simpele tips bij het uitkiezen van een Moorse schildpad. Zou ga je er nog veel plezier van beleven! Succes.