Schildpadden kunnen veel verschillende soorten ziektes hebben. Een veel voorkomend probleem als ziekte bij schildpadden is dat ze last van hun ogen krijgen.

Belangrijk : oogproblemen is een symptoom van respiratoire infectie of in feite elk ander ernstig gezondheidsprobleem . Kijk uit voor andere tekenen van ademhalingsproblemen , zoals lawaai , terwijl de ademhaling , drijven scheef in het water , of slijm rond de neus of mond . Een van deze symptomen wijzen op een infectie van de luchtwegen die onmiddellijke veterinaire zorg zou vereisen . Rood / gezwollen / gesloten ogen in combinatie met enig ander teken van een slechte gezondheid ( anorexia , shell rot , diarree , extreme lethargie ) is zorgwekkend en moet worden gezien door een exotisch dier dierenarts. Het uitstellen van veterinaire zorg onder deze omstandigheden is niet aangeraden en kan uw schildpad kostte haar het leven.

Als het probleem niet gepaard gaat met andere symptomen , kunnen er enkele eenvoudige veranderingen die u kunt maken die zal duidelijk de kleine ooginfectie . Gezwollen, geïrriteerd of gesloten ogen kan een indicatie zijn van slechte omstandigheden zijn , nu of vroeger (bijvoorbeeld bij de dierenwinkel voordat jij kwam . ) Ideale toestand en ondersteunende therapieën kunnen opruimen van het oog probleem en het voorkomen van meer ernstige ziekte .

1 . Controleer alles . Houd het terrarium schoon en goed verlicht . Zorg ervoor dat u zorgen voor een gevarieerde voeding met veel calcium , een goede zonneplaats , en de juiste temperaturen voor de soorten schildpadden die je hebt.

2 . Vieze omstandigheden kan ooginfecties in aquatische soorten veroorzaken , dus zorg ervoor dat het water schoon te houden . Als u gebruik maakt van een bodemfilter met een eenvoudige pomp ( dwz Powerhead ) , kan het water helder uitzien, maar nog steeds veel te veel ammoniak . Met dat type filter , moet u wel helemaal sifon uit de tank , met inbegrip van het spul dat is verborgen onder het grind , en te vervangen door schoon water elke week of zo . Zelfs met een krachtige potfilter , zal regelmatig water verversen nog steeds nodig . Voor een filtersysteem dat is gemakkelijk te onderhouden en produceert uitstekende kwaliteit van het water , bezoek deze link: Een effectieve setup voor waterschildpadden in kleine tanks

3 . Bij schildpadden kunnen oogproblemen worden veroorzaakt door een lage luchtvochtigheid. Gebruik spagnum mos en potplanten en mist dagelijks om problemen in verband met droge lucht te voorkomen . Wanneer wallen is verschenen , beslaan 2 of 3 keer per dag kan helpen het op te ruimen . Geniet van je doos schildpad in schoon , lauw water elke dag. Alle doos schildpadden vereisen een hoge luchtvochtigheid en een ondergrond die vocht behoudt .