Jammer genoeg kan het gebeuren dat je een zieke schildpad hebt. Helaas is hier niet altijd wat aan te doen. Tenslotte wij als mens worden ook wel eens ziek.

Om in leven te blijven , schildpadden vereisen een bepaalde hoeveelheid calcium in de bloedbaan . Als ze niet genoeg van krijgen , wordt calcium uit de botten om de juiste verhouding in het bloed te handhaven . Na verloop van tijd worden de botten verzwakt . Als de shell voelt zacht , betekent dit dat de benige structuur, zodat de keratine schilden ( buitenste schil ) stevig op zijn plaats houdt is zo slecht gecompromitteerd dat u de schade van buitenaf kan voelen. Met andere woorden , hebben de botten van de schildpad verzacht , waardoor het eiwit laag ( shell ) lijken zacht . ( Noot : . Verkleuring van de buitenste lamellen zou een symptoom van MBD , maar een soort van infectie van het eiwit of onderliggende bot laag niet Aangezien zowel MBD en shell infecties (vaak shell rot ) vaak worden veroorzaakt door veeteelt fouten , de twee ziekten komen vaak samen in hetzelfde dier . Klik voor meer informatie over shell rot . ) Het duurt een lange tijd in zeer slechte omstandigheden voor de meest ernstige symptomen van geavanceerde MBD te verschijnen , en zodra de schil zacht is geworden , kan de behandeling moeilijk zijn. De volgende stappen kunnen de schildpad te redden . Het zal in ieder geval de pijn van het sterven van deze vreselijke ziekte .

Stel een schoon aquarium met ondiep water en een droog gebied van gladde , platte stenen of kurk schors . Gezonde watersport liever diep water , maar een schildpad met MBD is in martelende pijn bij elke beweging , omdat de spieren zijn aan het sterven botten. Zo ondiep water met een zeer gemakkelijke exit wordt aanbevolen. Gebruik een boiler of zet het aquarium op een verwarmingselement om het water te houden ongeveer 78-82 graden . Hier krijg je een Reptisun 5.0 licht of Reptile D -Light en plaats het op minder dan 1 meter boven de schildpad. Je moet ook een gloeilamp te warm en licht het zonneplaats . Plaats het dicht genoeg bij het zonneplaats opwarmen tot 82-86 graden . Deze temperaturen zijn hoger dan normale zorg eisen voor Amerikaanse watersport , maar kan helpen om het immuunsysteem.