Schade in huis door je huisdier, wat nu?

Een ongeluk in huis zit in een klein hoekje. Het kan gebeuren dat je per ongeluk een scheur in je meubels veroorzaakt of iets laat vallen waardoor er een deukje in de vloer gaat zitten. Zoals mensen deze schade kunnen veroorzaken, kunnen dieren dat ook. Zo kan het zomaar zijn dat je hond de tafelpoot voor een lekker mals bot aanziet, of zet je kat maar al te graag zijn nagels in jouw nieuwe bank. De schade die hieruit voortvloeit kan flink oplopen, waardoor jij met een hoge kostenpost zit. Gelukkig wordt deze schade in sommige gevallen door je aansprakelijkheidsverzekering gedekt.

MILLES.NL

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is onderdeel van de woonverzekeringen. Niet bij alle verzekeraars wordt schade door een huisdier vergoed. Een aansprakelijkheidsverzekering bij FBTO dekt deze schade wel. Mocht er schade ontstaan zijn in huis dan zal de schade in de meeste gevallen vergoed worden. Of de schade gedekt is en welk deel van het schadebedrag vergoed wordt, is afhankelijk van de dekking van jouw verzekering. Verschillende verzekeraars gaan hier namelijk op een andere manier mee om. De kans is aanwezig dat je bij jouw verzekeraar een allrisk dekking nodig hebt om schade die veroorzaakt is door een huisdier, vergoed te krijgen.

Schade aan andermans eigendommen

Dieren als honden, katten en konijnen blijven niet graag stilzitten. De achtertuin is dan ook veelal een speelparadijs waar ze lekker hun gang kunnen gaan. Het kan echter gebeuren dat ze de tuin van de buren inglippen, en daar per ongeluk iets omstoten of ergens anders schade aan toebrengen. Ook in dat geval kun je aanspraak doen op de aansprakelijkheidsverzekering. Er wordt hier wel door verschillende verzekeraars goed naar de situatie gekeken of er bewezen kan worden dat de schade is toegebracht door het dier.

Niet verplicht, wel handig

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht in Nederland. Echter nemen erg veel mensen wel een dergelijke verzekering af, omdat een ongelukje nu eenmaal in een klein hoekje zit. Het kan altijd gebeuren dat er per ongeluk schade wordt toegebracht aan spullen die niet van jou zijn. Eigenlijk voor iedereen, maar vooral voor mensen met één of meerdere huisdieren, is het daarom aan te raden om een aansprakelijkheidsverzekering te nemen. Afhankelijk van de gekozen dekking zit er variatie in de prijs van de verzekeringspremie. Je verzekeringsadviseur of de verzekeraar kan je hier een uitgebreide toelichting over geven.

Naast de aansprakelijkheidsverzekering, behoren ook de inboedelverzekering en de opstalverzekering tot de woonverzekeringen. Bij veel verzekeraars is het mogelijk om deze verzekeringen naar eigen wens samen te stellen, én tegelijkertijd af te nemen waardoor je een mooie korting kunt bedingen. Dit kan een mooie besparing op jaarbasis opleveren. Informeer bij je verzekeraar naar de mogelijkheden.

  • Check de tips van . Grandlife.nl
  • voor tips tegen schade in huis